21 april 2020

Dat we angst voelen, is normaal. Alles is anders, niets is zeker. In zekere zin voelen we ons ook bedreigd in onze fysieke integriteit. Er wordt gesproken van ‘oorlog’ en een ‘onzichtbare vijand’. Wat we met die angst doen, dat is cruciaal. Hier ligt een gigantische opportuniteit!

De belevenissen van Meredith en haar blinde paard Wamoro en de lessen die ze ons kunnen leren is (verder) te lezen in haar blog.

Hieronder alvast de 7 lessen van Wamoro:

1. Erken je angst. Angst is natuurlijk. We weten nu eenmaal niet wat ons te wachten staat. Probeer angst niet weg te lachen, te duwen, of te bedekken met krampachtige actie en voel wat er te voelen valt.

2. Boosheid is een doodlopende straat. Het wekt wantrouwen, irritatie en zelfs agressie op. Met nog meer angst als resultaat. Als je boos bent op iets dat je toch niet kan veranderen: kijk naar een bloesemboom, aai een hond of kat, adem in en uit, en breng jezelf tot rust.

3. Shit happens. Soms is er geen schuldige. Of heeft het geen zin om ernaar te zoeken. Aanvaard dat shit plaatsvindt.

4. Angst vraagt om erkend te worden, maar vraagt niet om te worden gezien als gids.

5. De gidsen die angst wél bij de hand nemen zijn moed & vertrouwen

6. Ga binnen in jezelf op zoek naar vriendelijke moed.

7. Angst kan omgezet worden in vertrouwen dankzij anderen. Blijf in verbinding gaan… Stel je kwetsbaar op… Kijk naar de blik in de ogen… Luister naar de kleur van een stem… Laat een stilte…

… ADEM!

Lees meer