15 april 2020

Vriendinnengroep ‘De Weg Kwijt’; Op afstand toch samen!

De vriendinnen hebben een schema opgezet waarbij ze iedere dag een challenge moeten bedenken die ze vervolgens ook moeten uitvoeren. Iedere dag verzint dus iemand anders een originele opdracht die iedereen daarna uitvoert.

Waarom?
Omdat ze elkaar nu (veel) minder zien, wilden ze toch op een leuke en positieve manier met elkaar bezig zijn… om zo toch wat ‘dichter bij elkaar’ te zijn.

Wat zijn zoal de opdrachten;
Bak een taart en verdeel die over degenen die wel iets extra verdienen in deze tijd

Stuur een hele dag foto’s van je eten naar degene die de opdracht bedacht heeft. De opdrachtgever heeft er uiteindelijk een kookboek met een knipoog😉 van gemaakt.

Nog een opdracht met een knipoog; Maak een make-up tutorial en stuur deze op zodat iedereen in de groep hem kan bekijken.

Iedereen krijgt een letter toegestuurd. De opdracht: Loop de letter en maak een screenshot van de route (letter) die je gelopen hebt. Uiteindelijk kwam er een woord uit alle letters bij elkaar. Twee vliegen in één klap! Je bent – alleen – aan het wandelen, maar toch ben je met elkaar bezig!

Op de vraag waarom ze de vriendinnengroep van haar zus in t zonnetje wil zetten antwoordt Dewi:
“Ze hebben zo op een creatieve manier en op-afstand-maar-toch-dichtbij aandacht voor elkaar én voor de mensen om hen heen. Er komen echt de leukste en liefste dingen uit! Ik denk en hoop dat als mensen dit artikeltje lezen, het ze op ideeën brengt en ze stimuleert om ook leuke opdrachten te bedenken om samen te doen…
voor elkaar én voor andere mensen om je heen die het nu wat moeilijker hebben.”

LEES MEER