9 april 2020


Als onderdeel van de lopende maatregelen ter ondersteuning van de COVID-19 noodhulpinspanningen, bundelt ABB de krachten met het Internationale Comité van het Rode Kruis (ICRC), een internationale humanitaire organisatie met Zwitserse wortels.

Het Rode Kruis is gespecialiseerd in het bieden van noodhulp en loopt voorop bij het bestrijden van de pandemie in gewapende conflicten en andere gewelddadige situaties. Het maakt deel uit van de Rode Kruis- en Rode Halve Maan-beweging, die sinds de COVID-19 uitbraak hebben samengewerkt met gemeenschappen over de hele wereld om de paraatheid en veerkracht te vergroten.

ABB levert een eerste bijdrage van CHF 1 miljoen voor de ICRC COVID-19 inspanningen. Daarnaast zal ABB Group alle donaties van haar werknemers over de hele wereld 1:1 matchen. Het geld wordt gebruikt voor infrastructuur voor gezondheidscentra, sanitaire voorzieningen en cruciale items zoals zeep en maskers.

“Als wereldwijd bedrijf hebben we de verantwoordelijkheid om de samenleving door deze crisis heen te helpen. Met deze actie willen we ’s werelds meest kwetsbare mensen in kwetsbare gemeenschappen steunen”, aldus ABB-CEO Björn Rosengren. “Ook willen we de mensen bedanken die non-stop aan het front werken om de verspreiding van de pandemie te bestrijden.”

Lees meer